Relaxáció – Autogén tréning – Meditáció – Reiki energia

Relaxáció
A relaxáció testi és lelki lazítás, ellazulás. Nyugalom és harmónia. Mélyebb szinteken, lelki, sőt szellemi értelemben is áthangolódik az ember belső világa. A relaxáció egyik lényeges hatóeleme, hogy amit elképzelünk, azt a testünk meg is valósíthatja.

Alkalmas a testi és lelki egészség megteremtésére és  helyreállításra, valamint arra, hogy egészségesek maradjunk.

Mindenki számára hasznos lehet, megtanulásával és alkalmazásával csökkenthetők a stressz-helyzetek; kitűzött céljaink elérésében hatékonyabbak, sikeresebbek lehetünk.

Az autogén tréning
Az autogén tréning egy nagyon könnyen elsajátítható hatékony stresszkezelő és relaxációs módszer. Napjaink legtöbbet alkalmazott relaxációs technikája.
Az autogén tréninget a XX. század elején egy Johann Schultz nevű német orvos fejlesztette ki a tudományos hipnózis kutatások eredményeire támaszkodva.
Az  autogén tréningnek a lényege, hogy “autogén”, azaz saját magunk által létrehozható, nincs szükségünk hozzá külső személyre, hipnotizőrre vagy magnóra felvett relaxációs zenére, szövegre. Az autogén tréning elsajátítása során megtanulhatjuk, hogyan tudjuk elérni a testi és lelki nyugalom állapotát.

Meditáció, avagy az elme hatalma
A meditáció szó latin elnevezés, melynek jelentése gondolkodás, elmélyülés; gyökerei vallási eredetűek.
Ma már a meditáció a valláson kívüli területeken is nagy jelentőségre tett szert, ami nem véletlen, hiszen a meditáció során olyan különböző lelkiállapotba kerülhetünk, amelynek segítségével leküzdhetjük bizonyos nehézségeinket.
Több tudományos vizsgálat igazolta, hogy a meditáció, mint ellazítási technika, igen hatékony, gyógyító módszer. Kimutatták, hogy csökkenti a vérnyomást, enyhíti a szívtáji szorító fájdalmakat, az allergiás tüneteket, az asztmás rohamokat, csillapítja, illetve megállítja a fejfájást.
Ha rosszul érezzük magunkat, könnyebb változtatni azon, amit mondunk, mint megváltoztatni gondolkodásunkat és érzelmeinket – egy újrakezdéshez tehát legkönnyebb a kimondott szavainkat kontrollálni. Amit kimondunk, hamarosan pozitív hatást fog kifejteni gondolatainkra és érzéseinkre. Tapasztaljuk meg a csodát!

Reiki, az univerzális életenergia

A teljes Reiki kezelés életenergiát visz be a szervezetbe, beindítja a test természetes öngyógyító mechanizmusát és egy méregtelenítési folyamatot, átfogóan regenerálja a szellemi test finom-anyagában lévő energiapályákat.

A Reiki egyetemes energia.
A Reiki lehetőség az önmegvalósításra.
A Reiki a gyógyulás és a gyógyítás útja.

A Reiki energia közvetlen a “forrásból” – a fényből, az univerzumból fakad. A Beavatottság révén lesz aktív, így mindenfajta érintés, vagy kézrátétel nélkül fejti ki gyógyító sajátosságát.

A Reiki rezgés erősít, energetikailag tisztítóan és gyógyítóan hat a fizikai, a szellemi, az érzelmi szinten, valamint a szívközpontban.
A Reiki energia a fizikai, majd ezt követően a finom állapotú szinten fejti ki hatását.

A Reiki rezgés emlékezteti, visszavezeti Önt eredeti érzéseihez. Az érzések és a gondolatok kitisztulnak. Ez alátámasztja a “jelenlétet” a jelenben. A régi minták feloldódnak. Az önnön lény lecsendesül, a test megnyugszik.

A Reiki energia rezgése serkenti a vérkeringést, erősíti az izmokat, a belső szerveket, a szöveteket és a meridiánokat. A Reiki energia ráhangolja Önt a fizikai stabilitásra. Erőt ad mentálisan, érzelmileg és erősíti a testet. A Reiki energia segíthet az egyes élethelyzetek sikeres megoldásában, a lehetőségekhez képest a legjobb eredmények létrehozásában.

– Reiki energiaátadás távkezelésben
– Reiki energiaátadás  személyesen
reiki energia
Reiki életenergia kezelés és küldés – javasoltan -, a konzultációs beszélgetés után közvetlenül – igényelhető.

Relaxáció, meditáció
Gondolataink hatással vannak arra, hogy mit mondunk és hogyan érezzük magunkat. A szavak, amelyeket használunk, hatással vannak arra, hogy mit gondolunk és hogyan érezzük magunkat. Az, hogy hogyan érezzük magunkat, befolyásolja azt, hogy mit mondunk és hogyan gondolkodunk.

A relaxáció, illetve az autogén tréning fontos szerepet játszanak a szorongásos állapotok oldásában. Segítségükkel megtanulhatjuk izmainkat ellazítani, a légvételeinket, így a szívritmusunkat is szabályozni, ezzel a szorongás kapcsán bekövetkező automatikus testi reakciókat uralhatjuk, csökkenthetjük, a szorongás élményét csillapíthatjuk. A relaxációs és autogén tréningeket általában gyakorolni, tanulni szükséges. Szakmai  segítséggel önállóan is meg lehet próbálni valamely módszer elsajátítását. Szorongással járó helyzetekben aktuálisan is alkalmazható módszerek, gyakorlatilag mellékhatás nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.